FTK Verslagstaten 1.0.3. XBRL volgens DNB standaard

XBRL Taxonomie FTK-rapportages

Implementatie XBRL Taxonomie 1.0.3 FTK-rapportages volgens DNB Standaard voor Pensioenfondsen

Vanaf 2019 worden de FTK Verslagstaten niet meer via e-Line DNB gerapporteerd, maar via het Digitaal Loket Rapportages (DLR). Dit betekent dat de FTK Verslagstaten vanaf dat moment in XBRL opgesteld moeten worden. We helpen pensioenfondsen met een vlotte transitie naar betrouwbare XBRL rapportages. Daarbij bieden we de mogelijkheid om volgens de bestaande Excel-templates van DNB te blijven werken. En ook volledige integratie met uw eigen IT infrastructuur is mogelijk.

Denkt u ook na over de implementatie van IORP II?

Meer weten over de FTK-service

Wat betekent dit voor uw als pensioenfonds?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij zijn specialisten in rapportages aan de toezichthouder in XBRL!

Eenvoudig en pijnvrij

U zorgt voor de data, wij doen de rest. De service wordt volledig beheerd door SecondFloor. Dit kan vanuit het data center van SecondFloor of op uw eigen IT infrastructuur. Onze cloud hosting gaat via een IBM Softlayer verbinding in Amsterdam. We maken de overgang zo eenvoudig mogelijk met DNB templates of uw eigen templates. Alle interactie met ons systeem gaat via Excel. De waarden worden vervolgens teruggelezen en verwerkt middels de juiste taxonomie.

Automatische updates

SecondFloor draagt zorg voor de aanpassingen bij (formaat-) wijzigingen vanuit DNB, dit is onderdeel van het abonnement. Wij zorgen ervoor dat uw FTK-service altijd up-to-date is met de geldende standaard. Ons team volgt de ontwikkelingen bij DNB en is beschikbaar voor onze klanten voor ondersteuning bij de rapportage. Daarnaast beschikken wij over een complete historie van eerdere taxonomien indien u een herfiling of correctie moet doen vanuit de DNB.

Efficient en effectief

De oplossing is ontwikkeld op basis van onze jarenlange ervaring en is eenvoudig in gebruik. O.a. de implementatie van de validaties is een belangrijk hulpmiddel voor onze klanten. Tevens kunnen aanpassingen worden gemaakt voor een naadloze aansluiting op uw specifieke werkwijze. U kunt hierbij de verschillende input verzamelen en verdelen over meerdere rollen. Zodat u efficient en effectief kunt samenwerken.

Flexibel abonnement

We bieden de FTK-service aan als flexibel abonnement! Ontzorgen is een belangrijke factor in onze service. Alle taxonomie gerelateerde aanpassingen zijn onze verantwoordelijkheid inclusief informatievoorziening bij wijzigingen. U kunt  zonder investeringen vooraf omschakelen naar FTK Verslagstaten in XBRL.  Tijdens een proef-periode kunt u kostenloos kennismaken met onze FTK-service. Neem  dus snel contact op voor een proef.

FTK-Service

Met meer dan 10 jaar ervaring in het implementeren van EIOPA’s XBRL durven wij met zekerheid te stellen dat wij met onze FTK-service uw rapportage richting de DNB zorgvuldig kunnen uitvoeren. Graag helpen en adviseren wij u met uw transitie.