De voorgestelde wetswijziging voor de implementatie van IORP II is definitief. De nieuwe regelgeving gaat per  januari 2019 van kracht. Onder de nieuwe wet- en regelgeving moet u als Pensioenfonds beschikken over onafhankelijke sleutelfuntionarissen en een eigen risicobeoordeling opstellen. Grote Pensioenfondsen kunnen openstaande vacatures vervullen tot 1 september 2019 en middelgrote fondsen hebben de tijd tot  september 2020. De DNB ziet erop toe dat pensioeninstellingen straks allemaal voldoen aan de IORP-richtlijn. Op de website van DNB vindt u zes Q&A’s over de geschiktheidseisen die DNB stelt aan sleutelfunctiehouders.

Een goed begin start met het halve werk. Wij kunnen ons voorstellen dat u als fonds veel vragen heeft over de implementatie van IORP II. SecondFloor kan u hierbij ondersteunen. Wij denken graag met u mee als het gaat om de invulling van de rapportages. Wanneer u hierover meer informatie wilt ontvangen, neemt u dan contact met ons op via: sales@secondfloor.com . Of bel + 31 (0) 20 65 89 700.  Wij geven u graag een demo om te laten zien hoe onze software werkt en hoe dit u tijd en geld kan besparen.